Siden 2007 har Nettverk for dyrs frihet gått inn på farmer for å dokumentere og avsløre dyrenes lidelse, og i år er det hele 7 år siden NRK Brennpunkt dokumentaren “Pels” kom ut. Hvordan ser situasjonen ut i dag, kommer lidelsen til pelsdyr til å bli historie?

Den 21. juni 2019 kunne Stortinget kunngjøre “Lov om forbud mot hold av pelsdyr” som satte en endelig dato for lidelsen på pelsdyrfarmene til slutten av januar 2025. På det tidspunktet hadde Nettverk for dyrs frihet varslet det norske folk om hvordan pelsdyrene levde i 12 år.

Faksimile fra VG

VG-artikkel om at Stortinget nettopp har vedtatt pelsdyrforbudet.

Som et resultat av tusenvis av timer med hardt arbeid, både fra våre frivillige og andre organisasjoner, var det i 2019 totalt bare 168 pelsfarmer igjen. I oktober 2020 var det totalt 88 farmer, og i år er det kun 7 revefarmer igjen. Til sammenligning var det hele 552 farmer totalt i Norge da Nettverk for dyrs frihet ble etablert i 2007.

På de få årene siden pelsdyrforbudet ble satt har antall pelsfarmer stupt.

Det har vært en lang vei, mye jobb, mange våkne netter, men til slutt ser det ut til at det er et lys i enden av tunellen. Det viser seg at det lønner seg å bry seg, engasjere seg og stå opp for dyrene.

Sammen har vi endret en hel industri til fordel for de dyrene som ble brukt der. Sammen skal vi gjøre det samme for alle dyrene som lider, for å gi dem verdige liv.