• 25 Oct 15
  • Posted by admin

Hver tiende svenske velger fortsatt vegetarisk

Våren 2014 gjennomførte Demoskop en meningsmåling som viste at hver tiende svenske er vegetarianer eller veganer. Nå får tallene støtte i en ny undersøkelse fra høsten 2015.

I meningsmålingen bestilt av Djurens Rätt våren 2014, stilte meningsmålingsfirmaet Demoskop spørsmålet «Er du vegetarianer eller veganer?» til det svenske folket. Og svaret som kom tilbake var at seks prosent av de spurte var vegetarianere og fire prosent veganere - hver tiende svenske velger altså vegetarisk, en økning på fire prosentpoeng siden forrige undersøkelse, gjort i 2009. I en ny meningsmåling, utført på oppdrag av bransjeorganisasjonen Livsmedelsföretagen, bekreftes anslaget om at hver tiende svenske velger vegetarisk.

I henhold til deres undersøkelser så følger, eller forsøker å følge, ti prosent, eller én av ti svensker - en vegetarisk diett. I aldersgruppen 16-39 år er andelen hele 20 prosent.  Undersøkelsen viser også at tallene er høyere for kvinner enn for menn, blant yngre enn eldre og høyere i storbyene enn ellers i landet.

Av de spurte så svarte sju prosent at de følger en vegetarisk eller vegansk diett, og tre prosent at de forsøker å følge en slik diett. Det totale antallet på ti prosent er en økning på tre prosent fra Livsmedelsföretagens meningsmålinger fra i fjor.
 

Gjør det lettere å leve dyrevennlig: last ned Vegan Oslo appen
- Les guiden: Hvorfor og hvordan bli veganer?
- Mer om saken fra svenske Djurens Rätt