• 05 Dec 14
  • Posted by admin

Nok en kommune sier nei til eksotiske dyr i sirkus

Arendal er den tredje kommunen i landet som slutter å leie ut eiendom til sirkus med eksotiske dyr. Det er tre skritt i riktig retning.

Arendal er altså den tredje kommunen i landet som innfører et regelverk som tar standpunkt mot bruk av eksotiske dyr i sirkus. De andre to kommunene er Tromsø og Oslo. Arendal har ikke bare vedtatt lokalt forbud, men sendt oppfordring til nasjonale myndigheter om å innføre nasjonalt forbud, skriver NRK.

Politisk dyrevelferdsinitiativ

Det var politiker Irene Henriksen Aune som tok initiativ til å fremme forslaget.

– Jeg hadde lest mye om problemstillingen, og det å reise rundt med eksotiske dyr er ikke god dyrevelferd. Det er spesielt ille for elefantene. Derfor foreslo jeg dette, sier Henriksen Aune til NRK.

– Det er jo ikke bare i Norge det er reaksjoner på dette. Flere land har den samme debatten. Så dette ble tatt opp og vi ble enige, sar ordfører Einar Halvorsen Halvorsen (Høyre), i følge NRK.

Nettverk for dyrs frihet håper flere kommuner nå følger Oslo, Tromsø og Arendal. På langsikt vil vi ha sirkus som ikke bruker dyr overhodet. Sirkus er undeholdende, men ikke når noen "artistene" er tvunget til å underholde. 

Les også