Rapport fra Oslo Vegetarfestival 2011

Oslo vegetarfestival ble arrangert for andre gang lørdag 18. juni. Mens festivalen i fjor mer var som et pilotprosjekt med sine tilhørende barnesykdommer så har festivalen i år allerede blitt voksen.

Vegetarguide på Oslo Vegetarfestival 2011I år ble den arrangert i helt nye og større lokaler på Fabrikken i Maridalsveien, det betø tre etasjer med et yrende folkeliv og garantert mye å holde styr på for arrangørene. I år var det over 1.200 besøkende i løpet av de 7 timene festivalen var åpen. Festivalen hadde mye å by på, med "en skoledag" av ulike foredrag, diverse matlagingskurs, en flora av utstillere og selvsagt masse mat! Mange hadde nok tatt turen nettopp for å spise og lære mer om vegetarisk mat. Her var det folk i alle aldersgrupper, fra alle hjørner av landet og et engasjement som var tilstede overalt en gikk. Ikke så mange andre festivaler i Oslo som får til det samme.

MatserveringFørste etasjen der maten ble servert hadde et eget uteområde med grill. Her samlet masse folk seg for å spise og snakke sammen. Aktivistene fra Nettverk for dyrs frihet hadde jobbet ut i de sene nattetimer kvelden før og komponert smakfulle grillspyd med marinert soyakjøtt, tempeh, ananas, sjalottløk og brokkoli servert på en talerken med en linsesalat og en potetsalat. Over 500 grillspyd var solgt før festivalen var over.

I etasjen over så var Nettbutikk for dyrs frihet tilstede med et rikholdig sortiment deriblant noen helt nye «Dyr er ikke mat» t-skjorter, bøker, DVDer og tøyposer.

Good Cup / Bad Cup på Oslo Vegetarfestival 2011Vegetarguide som er et samarbeid mellom Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet ble også behørig promotert. Våre venner i Good Cup/Bad Cup stakk av med seieren som beste utstiller, et par andre utstillere som bør nevnes er Blitz bok, Fremtidens mat (viltvoksende tang fra nordatlantern), Vegan Runners og våre venner i Ink Not Mink.

Vi er alle tilbake til neste år, apropos så blir ett helt år lenge å vente. Heldigvis kan en korte ned på ventetiden med andre typer dyrevernsarbeid og denne filmen fra festivalen som vi har satt sammen.

Om nettverketRessurserMediaBli aktiv